Здравният министър във Варна: Ще разхлабваме мерките постепенно и по сектори

След предстоящото разхлабване на мерките в секторите „Култура” и „Спорт”, ще бъде даден срок от 14 за наблюдение, преди предприемане на нова крачка. Това заяви във Варна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск. Няма толкова лесно да отстъпим от позициите, които сме постигнали. Именно затова предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори”, добави той.

Министърът увери, че има достатъчно ваксини и няма никакви притеснения.

Говори се за единен сертификат за ваксинираните граждани. Все още за сертификат, който да удостоверява антитела, не се говори, тъй като няма единно становище в науката кой е титърът на антителата, над който човекът е абсолютно сигурен. Ваксината създава достатъчно напрегнат имунитет, за да може той да гарантира липсата на опасност от заболяване.

Във Варна проф. Костадин Ангелов се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции,  социални дирекции  и регионални управления на образованието в региона. След срещата стана ясно, че броят на желаещите учители и социални служители да се ваксинират расте и вече е над 30 на сто.

Прочетете също

Задържаха трима за купуване на гласове в София

В София задържаха трима за изборни престъпления в няколко софийски квартала. В рамките на извършени …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com