Язовир Камчия
снимка: Морско око

Язовирите „Камчия“ и „Цонево“ продължават да се пълнят

Язовир “Камчия”, който снабдява Варна и Бургас с питейна вода, продължава да се пълни. Според бюлетина на екоминистерството за 28 януари, валежите са повишили полезния обем на водоема до 95 млн. куб. метра, което е над 60 на сто.

В момента „Камчия” разполага с близо 73 % от общия си обем, или над 171 млн. куб. м. За изминалото денонощие увеличението е с 869 000 кубика.

На 38,5 % се е увеличил наличният обем в язовир „Георги Трайков“ („Цонево“) след валежите. В язовира, който е резервен вариант за захранване на Варна с питейна вода, в момента има над 127 млн. кубика вода, при капацитет 330 млн..

Увеличава се и водата в яз. „Тича“. Съгласно предоставената справка от „Напоителни системи“, наличният обем във водоема е 149,5 млн. кубика, с 558 000 кубика повече от 27 януари. Наличният полезен обем за питейно-битово водоснабдяване се е увеличил и е 109,5 млн. кубика.

Нивата на наблюдаваните реки в Черноморския басейн са се понижавали или са останали без съществени изменения. През следващите дни нивата ще останат без съществени изменения или ще има краткотрайни повишения. Днес и на 31 януари – вследствие на снеготопене, а на 30 януари – вследствие на валежи комбинирани със снеготопене. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com