Язовир "Цонево"
Язовир "Цонево", снимка: МОСВ

Язовир „Камчия” продължава да се пълни

Язовир „Камчия”, който осигурява питейна вода за Варна и Бургас, е на 71 % пълен и продължава да се пълни. Това показват данните в ежедневния бюлетин за състоянието на водите в страната за 20 януари.

Наличният обем във водоема е 165,8 млн. кубика, като повишение за последното денонощие е 306 000 кубика. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване се е увеличил и е близо 90 млн. кубика. Месечното потребление на Варна, Бургас и присъединените общини и населени места е около 6 млн. кубика.

Наличният обем в язовир „Тича” е близо 148 млн. кубика, което е 47 на сто от обема му. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е почти 108 млн. кубика. „Тича” осигурява вода за Шумен и Търговище.

На 38 на сто се е увеличил наличният обем в язовир „Георги Трайков“ („Цонево“). По последни данни в язовира, който е резервен вариант за захранване на Варна с питейна вода, има почти 126 млн. кубика вода, при капацитет 330 млн. кубика, става ясно от сводката, която се издава от Министерството на околната среда и водите.

Наличните обеми в 52-а комплексни и значими язовири, които се следят в МОСВ, представлява близо 68 % от сумата на общите им обеми.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com