Язовир "Цонево"
Язовир "Цонево", снимка: МОСВ

Язовир „Камчия” продължава да се пълни

Язовир „Камчия”, който осигурява питейна вода за Варна и Бургас, е на 71 % пълен и продължава да се пълни. Това показват данните в ежедневния бюлетин за състоянието на водите в страната за 20 януари.

Наличният обем във водоема е 165,8 млн. кубика, като повишение за последното денонощие е 306 000 кубика. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване се е увеличил и е близо 90 млн. кубика. Месечното потребление на Варна, Бургас и присъединените общини и населени места е около 6 млн. кубика.

Наличният обем в язовир „Тича” е близо 148 млн. кубика, което е 47 на сто от обема му. Наличният полезен обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е почти 108 млн. кубика. „Тича” осигурява вода за Шумен и Търговище.

На 38 на сто се е увеличил наличният обем в язовир „Георги Трайков“ („Цонево“). По последни данни в язовира, който е резервен вариант за захранване на Варна с питейна вода, има почти 126 млн. кубика вода, при капацитет 330 млн. кубика, става ясно от сводката, която се издава от Министерството на околната среда и водите.

Наличните обеми в 52-а комплексни и значими язовири, които се следят в МОСВ, представлява близо 68 % от сумата на общите им обеми.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com