земеделие

Ветеринари недоволстват срещу нов закон

Нов закон за ветеринарномедицинската дейност може да лиши от субсидии и помощи от държавния бюджет фермите , които не са изпълнили мерките за биосигурност, информира БНР.

Земеделското министерство ще пита фермерите, които да оценят как предлаганите нови текстове биха се отразили върху малкия и среден бизнес. Правилно ли е земеделците, които не са въвели мерки за биосигурност, да получават субсидии е въпросът, фокусирал вниманието на фермерите, които в следващия месец имат думата по проектопредложенията.

В актуализираните текстове земеделците открояват и липсата на предложение за въвеждане на задължителна здравна осигуровка за животните – идея, която фигурираше в първия вариант на проект, качен за обсъждане през август и оттеглен само след седмица заради бурни реакции от стопаните.

Друг ключов проблем, който третират текстовете, е събирането на страничните животински продукти. За да се намали безконтролното изхвърляне на животински отпадъци, е заложено задължение във всяка община да се направят пунктове за събиране на умрели животни, както и отпадъци от заклани в личните стопанства животни. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com