пари такса
снимка: varna.news

До 14 май изхарчили над милиард от бюджета

До 14 май от бюджета са изхарчени 1,164 млрд. лева. От буфера са взети 283 милиона лева. От бюджета на Министерство на финансите са взети 22 млн. лева, а 810 млн. лева са за непредвидени разходи чрез преструктуриране, отчете служебният финансов министър Асен Василев. Заради това трябва да се дърпат пари от различни места, за да се покрият продължаващите нужди.

Той обясни още, че били открити буфери по различните министерства, така че да се намалят разходите основно за персонал на министерствата, и със средствата да се подпомогне мярката на пенсионерите за следващите месеци.

„Бюджетът към началото на май месец вече има сериозни проблеми, защото са се покривали нуждите на бизнеса, здравеопазването, подпомагали са се пенсионерите“, отбеляза Василев.

Служебният министър посочи, че трябвало да се направи актуализация на бюджета, защото предишното правителствозапочнало да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел.

Епидемиологичната обстановка е такава, че няма затворени бизнеси. Ние трябва да минем в режим на подпомагане на бизнесите да заработят нормално и да преминат през икономическите трудности, каза още Василев.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com