линейка кръводаряване
снимка: varna.news

Във Варна тръгва първият мобилен пункт за кръводаряване у нас

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще заработи към Кръвния център във Варна. Специализираната линейка е осигурена изцяло с дарения, в рамките на благотворителна кампания „Аз вярвам и помагам“.

В действие мобилният пункт се очаква да влезе в действие следващата седмица. Линейката за кръводаряване е изцяло оборудвана, като ще може да обслужва едновременно двама кръводарители.

Стойността на превозното средство с оборудването е близо 150 хиляди лева. Средствата са осигурени от дарения и предадени за рециклиране пластмасови капачки.

Следващото голямо събиране на пластмасови капачки във Варна ще е тази събота, 30 септември, пред Катедралата. Следващата цел на кампанията е закупуване на детска неонатална линейка.

От началото на кампанията „Аз Вярвам и Помагам“ преди 8 години са събрани и предадени за рециклиране 272 тона капачки. Закупени и дарени са 22 медицински апаратуриза АГ болница и МБАЛ „Св. Анна“ в морската столица. Изцяло с дарения бе закупена и специализирана детска линейка, която е в действие от началото на тази година.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com