снимка: pixabay.com

Във Варна откриха крадена в Испания кола

Двама мъже, присвоили чужд автомобил, и двама укрили го и помогнали за продажбата му отиват на съд, информират от Районна прокуратура – Варна.

За кражбата ще отговарят двама софиянци – на 51 и 42 години. За укриването отговорност ще се търси от 46-годишен от Велико Търново и 51-годишен  русенец.

Колата била наета през декември 2018 година в испанския град Аликанте. Двамата софиянци решили да използват контактите си в криминалните среди, да придвижат инкриминирания автомобил на ход до България, където да го продадат и по този начин да набавят за себе си неправомерни доходи, а след това да заявят пред испанското дружество – собственик на автомобила, че същият бил откраднат.

Двамата реализирали плана си. Успели да докарат автомобила до България, оставили го на паркинг във Варна, а след това се върнали в Испания, където го обявили за откраднат. На 6 декември 2018 година автомобила с марка „Пежо“ бил обявен за издирване.

В България другите двама обвиняеми се заели със задачата да продадат откраднатата кола. Действията им обаче били осуетени от служители на МВР, действащи под прикритието на купувачи на автомобила.

От дома на единия във Варна били иззети 20 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол на стойност 11 106лева и 1917 цигари с филтър, разпределени в общо 12 броя кутии, на стойност 718 лева, отново без поставен български акцизен бандерол.

Предстои делото срещу четиримата мъже да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com