снимка: Varna Rock Adventure

Варненски рокери помагат на онкоболни деца

Клиниката по детска хематология и онкология във Варна ще бъде подпомогната със закупуване на медицинска апаратура. Това обявиха организаторите на фестивала Varna Rock Adventure, провел се по-рано този месец в „Аспарухово“.

Намеренията са да бъдат закупени няколко статива и инфузионни помпи, които са изключително важни за дозирането на лекарствата на децата, но често се развалят и понякога не достигат. Един статив струва 1000 лв., а цената на инфузионна помпа е 6000 лв.

Досега са събрани 8000 лева, но кампанията продължава по инициатива на мото клуб „Братя във вятъра“. В нея вече се включиха мотоциклетистите от Североизточно мото общество, които дариха 1200 лева за онкоболните деца.

Зад кампанията застана и кметът на Район „Аспарухово“ Ивайло Маринов. По негово предложение на „Най-дългата вечеря на плажа“ в „Аспарухово“ този уикенд ще бъде поставена урна за дарения. От 30 август до 5 септември урната ще бъде преместена на друго събитие – Мото събор 26th BIKE WEEK VARNA , където се очакват мотоциклетисти от цяла България.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com