Варненски медик с Почетния знак на президента

В Деня на българския лекар президентът Румен Радев отличи с Почетния знак на държавния глава изявени педиатри и неонатолози. Отличията са за заслугите им към детското здравеопазване и приноса им за реализиране на дарителската инициатива под патронажа на президента „Българската Коледа“.

Удостоени с Почетния знак на президента са проф. д-р Пенка Переновска, проф. д-р Боряна Слънчева, проф. Мая Кръстева-Вилмош, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Добрин Константинов, проф. д-р Стефан Стефанов и д-р Георги Узунов.

Държавният глава поздрави всички български медици по повод празника и им пожела здраве, сила и непреклонна воля, за да продължават да изпълняват успешно своята мисия.

В своето слово от името на наградените проф. д-р Виолета Йотова от Варна изрази признателност на българския медицински персонал за това, че намира сили, въпреки неустойчивото и понякога непонятно време, да работи с всички сили и отдаденост. Тя благодари и на обществото, което поставя своите медици на заслужено високо място в елита си. Проф. Йотова се обърна към поколението бъдещи медици с призив да бъдат още по-добри, можещи и успешни.

Проф. д-р Виолета Йотова е ръководител на Катедрата по педиатрия и медицинска генетика в Медицински университет – Варна и ръководител на Първа детска клиника в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Председател е на Държавната комисия за присъждане на специалност по детска ендокринология и болести на обмяната и е директор на Експертния център по редки ендокринни заболявания към УМБАЛ „Света Марина“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com