пари такса
снимка: varna.news

Варненски катаджия на съд за 50 лева подкуп

Пътен полицай от Варна ще бъде съден за искане и вземане на подкуп, съобщиха от Окръжна прокуратура в морската столица.

Случаят е от 21 август 2019 г. 46-годишният Ж.М. изпълнявал наряд като автопатрул. Екипът му заел място до пътя Варна – Аксаково в разрез с определения за деня график. Там полицейските служители започнали да извършват проверки на МПС.

Около обяд бил спрян товарен автомобил. Машината била с неизправна задна светлина, а водачът имал два невръчени електронни фиша. За да не изпълни задълженията си за съставяне на акт спрямо нарушителя, полицейският служител поискал сумата от 50 лева. Обяснил на водача, че свидетелството му за управление може да бъде отнето заради старите му нарушения и той може да остане без работа.

Подал му застрахователната полица „Гражданска отговорност“ без останалите документи и указал банкнотите да бъдат поставени в сгънатия документ. Потърпевшият водач изпълнил указанията на полицая.

Възмутен от действията на длъжностното лице, спътник на водача заснел всичко с камерата на телефона си. Сигнал за стореното бил подаден малко след случилото се във варненската дирекция на МВР.

Разследването доказало фактите от подадения сигнал. Предстои насрочване на дата за делото.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com