БиблиоМат Варна

Варненската библиотека с нова услуга – вземаш книги, без да влизаш вътре

В стремежа си да достигне навреме до своите читатели, дори в епидемична обстановка, Варненската библиотека предоставя нова услуга – БиблиоМат. Чрез БиблиоМата читателите ще имат достъп до заявените от тях книги по всяко време на денонощието, през работни и почивни дни, без да влизат в библиотеката.

За целта трябва да поръчат желаните от тях материали чрез електронна заявка, която ще намерят на сайта на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна. В рамките на следващия работен ден читателят ще получи отговор, в който ще бъде информиран кои от заявените книги могат да бъдат получени чрез БиблиоМата. Номерът на клетката и кодът за достъп ще им бъдат изпратени в отделен имейл. От този момент нататък ползвателите ще имат на разположение 48 часа, в които да получат своите книги.

Книгите ще бъдат записани в съответния е-картон, а непотърсените до 48 часа ще бъдат отписани и върнати в хранилищата на библиотеката.

Във време, в което достъпът до библиотеките и библиотечните колекции е ограничен, очакваме БиблиоМатът да бъде различна проява на мисията на библиотеката да е посредник между книгите и читателите, да остане гъвкава и близо до хората.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на посланика на библиотеките – варненския евродепутат Емил Радев

Прочетете също

Искрено от ГЕРБ: Няма да има Национална детска болница

Няма да има детска болница. Това са казали от ГЕРБ на бившия здравен министър проф. …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com