евро
снимка: pixabay.com

Варненка с присъда за данъчна измама за над 140 хиляди лева

Три години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок е присъдата за 47-годишна жена, която беше призната за виновна от Варненския окръжен съд.

В хода на разследването по случая било установено, че жената с инициали Н.Ч., разполагайки с правомощията на управляваща две фирми, в края на 2014 година подала пред НАП – Варна справка- декларация по Закона за ДДС за приспадане на неследващ се данъчен кредит. Неправомерно използвания от подсъдимата данъчен кредит бил в размер на 144 500 лева.

Схемата, която използвала 47-годишната жена, включвала договор с китайска фирма превозвач/спедитор за възлагане на маркетингово проучване с цел навлизане на българския пазар.

По време на ревизията, назначена през януари 2015 г., било установено, че китайско дружество с наименование като посоченото в договора не се открива, нямало представителство у нас и липсвали данни къде, как и от кого бил подписан представения от обвиняемата договор, който носел само нейните подпис и печат. Не били представени и доказателства относно приемането на възложеното проучване от китайска страна, нямало данни и за извършено плащане във връзка с това от страна на китайското дружество.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com