Варненец направи карта на предстоящите ремонти

Варненец направи карта на предстоящите ремонти

Карта с обещаните ремонти през 2021 във Варна създаде жител на морската столица. Целта му е да стане по-ясно на гражданите по какъв начин ще се харчат парите на варненци, информира Дарик.

Надявам се по този начин повече хора да се запознаят с обещанията на общината и ако не ги изпълнят, ще се замислят малко”, споделя Митко Иванов.

Според него за всички нови ремонти не се прилагат няколко наредби, които биха могли да повишат пътната безопасност и комфорта на предвижване пеша или с колело.

Митко Иванов е руснак, от 9 години живее във Варна и е със статут на постоянно пребиваващ. Преди няколко години направи карта с най-опасните места в града. Тя бе създадена на база регистрираните пътни инциденти.

Интересува се от възможностите за подобряване на градската среда и как един град може да се превърне в „град за хората“. Поддържа свой блог – bgurban.com, в който превежда статии по темата от цял свят.

Освен това мъжът безвъзмездно прави малки градски ремонти и е администратор на фейсбук страницата „Стоп вандал! – Варна“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com