ваксина

Ваксинират пенсионерите с „АстраЗенека“

Здравният министър проф. Костадин Ангелов допусна възможността на хората над 55 годишна възраст да бъде слагана ваксината на „АстраЗенека“. Такова решение било взето на заседание на Ваксинационния щаб. Това са препоръките на европейските експерти от Европейката агенция по лекарствата. Всичко останало е плод на различен тип решения, което не почива на медицински факти и резултати, посочи Ангелов.

Той призна, че има известно нарастване на числата на заболяемостта, но за промяна в мерките ще се изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния период. Ако заразените под 200 на 100 000 души няма да има промяна в мерките.

Ангелов изключи възможността с антигенен тест да се влиза на територията на страната. Единственото към момента решение, което е европейско решение, е влизането в България с отрицателен PCR тест, обясни той

Здравният министър изрази неразбиране към страха на хората по отношение на антигенните тестове и подчерта, че те се прилагат за скрининг, но не и за диагностициране.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com