telefon

В записите с гласа на Бойко Борисов няма престъпление

Според спецпрокуратурата няма данни за престъпление, по повод разследването, което започна след публикувани в медии аудиозаписи на разговори. В тях се твърди, че участва премиерът Бойко Борисов.

Разследването беше образувано по сигнал на Христо Иванов от „Да, България“. Наблюдаващият прокурор обаче бил на мнение, че няма достатъчно данни за осъществено престъпление от общ характер.

На разпит били викани самият Борисов, главният прокурор Иван Гешев и бившият главен прокурор, сега председател на КПКОНПИ, Сотир Цацаров. Както и бившият финансов министър Владислав Горанов.

След анализ на доказателствата прокурорът не открил, че е провеждан визираният в сигналите разговор между Бойко Борисов и премиерите на Бавария, Полша и Унгария в присъствие на Владислав Горанов, Сотир Цацаров и Иван Гешев.

Колкото до твърдяната намеса на Борисов в дейността на АДФИ и КФН по отношение на дружеството „Еврохолд България“ АД и неправомерни действия от страна на тези органи спрямо дружеството, не са установени данни за упражнено влияние или въздействие върху представител на посочените две институции, посочват още от прокуратурата.

Прокуратурата установила каквото и да било въздействие от страна на Бойко Борисов във връзка с наказателното производство срещу бившия зам.-министър Александър Манолев, обвинен за злоупотреба с евросредства във връзка с къща за гости.
Установено е по преписката, че не са налице данни за разпореждане от страна на Бойко Борисов, в качеството му на министър-председател, за извършване на проверка по отношение на Елена Йончева и свързани с нея лица във връзка с усвояването на средства от ЕС по оперативни програми.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com