квартал Левски
снимка: Фейсбук

В кв. „Левски” правят подземен паркинг

Обновяването на варненския кв. „Левски” започна  на няколко места едновременно. Изграждат се нови паркинги, ремонтират се улици, предстои изграждането на пътеки и алеи, обяви в социалните мрежи кметът Иван Портних.квартал Левски

В момента се работи около студентските общежития, на ул. “Подполковник Калитин”, започва работа и на ул.”Петър Райчев” и около блоковете под новия спортен комплекс на ул.”Студентска”.

С 4 900 000 лв. ще бъде обновен изцяло 23-ти микрорайон, под Техническия университет, между ул.”Мир”, ул.”Студентска”, бул.”Осми Приморски полк” и бул.”Васил Левски”. Освен цялостен ремонт на улици и паркоместа, там ще бъде построен нов подземен паркинг на две нива на терена, който сега се използва за паркиране, отбелязва кметът.

Продължава работата и в Цветния квартал до пълно обновяване на инфраструктурата. Скоро започва цялостен ремонт на ул.”Прилеп” и ул.”Подвис”, за който средствата са осигурени.

След завършването на строителните дейности ще бъдат засадени декоративни дървета и цъфтящи храсти във всички зелени зони и междублокови пространства .

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com