снимка: pixabay.com

Условна присъда за причинил смърт на пътя

53-годишен мъж бе осъден за причиняване на смърт и две средни телесни повреди по непредпазливост при пътен инцидент, съобщават от Окръжна прокуратура-Варна.  

Пътният инцидент станал вечерта на 7 юли 2019 г. на главния път между с. Старо Оряхово и Провадия. На Т-образното кръстовище към с. Дъбравино правоспособният водач Р.Р. не спрял на „Стоп” и продължил своето движение.

Предприел маневра ляв завой по главния път и навлязъл в пътното платно, където в този момент се движел друг автомобил. Водачът му нямало как да предвиди внезапната и неправилна маневра на обвиняемия и двата автомобила се озовали един срещу друг. За да избегне удара, мъжът на втората кола направил резки маневри, при които автомобилът му поднесъл, ударил се в мантинела и се преобърнал по таван в крайпътна нива.

Вследствие на инцидента водачът починал на място. Сериозно пострадали също жена и малолетно момче, пътували в същата кола, които получили средни телесни повреди.

Варненския окръжен съд наказа виновния водач с 3 години затвор условно и изпитателен срок от пет години, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от пет години.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com