Учители доброволци ще преподават на украинци във Варна

Информационният център за бежанци във Варна започва образователен проект. Ще бъде организиран образователен център, в който чрез доброволен труд на учители ще се обучават украински деца на български език.

По проекта в момента работят създателите на Информационния център за подкрепа на бежанци в Украйна – ICT Cluster Varna.

В Информационния център в подкрепа на бежанците от Украйна, който бе изграден в района на ДКС, като доброволци работят студенти от Икономическия университет – от Украйна, Молдова и Русия, журналисти и IT експерти.

Целта е да бъде подавана полезна информация към хората, пристигащи от Украйна – за работа, образование, здравеопазване, транспортни услуги и други. В центъра се събира и информация от бизнеса във Варна за осигуряване на работа, курсове, обучения, здравни, застрахователни и  телекомуникационни услуги. От там поканиха варненските фирми да се включат в инициативата, като предоставят възможност за интегриране на бежанците.

Информационният център се намира във фургон, разположен вляво от бариерата към вх. 5 на ДКС. Работното му време е от  09.00 до 18.00 ч. всеки ден. Телефоните за връзка са 0879 008 841 и 0879 097 056.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com