Топъл обяд за медиците във Варна
снимка: Съюз на хотелиерите в „Златни пясъци”

Туристическият бранш пак с критики към правителството

Туризмът не е приоритет и на това правителство, липсва стратегия за оцеляване, извеждането на сектора от кризата и за последващото му развитие, посочват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). И напомнят, че хотелиерите са единствените, които не получили пряко финансиране и никаква друга финансова помощ.

Според организацията нищо не се прави за подкрепа на инвеститорите хотелиери, за да се справят с двойно и тройна нарасналите разходи, включително и за ток. Харчат се пари за реклама, която според организацията не е достатъчно ефективна, не са предвидени достатъчно средства за изграждането на имиджа на страната ни като дестинация, а лошата държавна политика не стимулира оцеляването и развитието на по-голяма част от сектора.

Редица компании в туризма, включително хотели и заведения, ще бъдат принудени да прекратят дейността си, ако управляващите продължат да си затварят очите пред проблемите на сектора и да не предприемат нищо за оцеляване на фирмите и запазване на служители им.

Изключително важно според БХРА е да се удължи, при това безсрочно, приетата ставка от 9 на сто на ДДС за ресторанти, фитнеси, кетъринг компании и всички останали туристически дейности, чието действие изтича в края на 2021 г.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com