снимка: pixabay.com

Туристическият сектор настоява за онлайн визов център

Алиансът на туристическата индустрия в България организира поредица от срещи с представители на политическите сили, кандидати за настоящия парламент. На тях от АТИБ представиха своята визия за развитие на сектора и краткосрочните мерки, които са необходими за оцеляването на индустрията, информират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която е съосновател и член на Алианса.

От АТИБ са заявили по време на разговорите с представителите на политическите сили, че очакват от новия кабинет незабавно да изработи цялостна програма за подпомагане на туризма.

Сред мерките, които трябва да бъдат взети още през първите 100 дни на новия кабинет е да се облекчи и улесни процесът по издаване на визи, за което от туристическият бизнес настояват от години.

Крайната цел е издаването на електронни визи, който процес ще отнеме време и докато се стигне до него, от АТИБ предлагат за улеснение да се създаде онлайн визов център, в който да се подават, обработват и издават входящи визи за страната ни, което ще спести време на клиентите, както и на чиновниците. 

 Това, съчетано с премахване на бюрокрацията и намаляване на цените за визите до максимално ниски нива, позволени от ЕС, ще доведе до увеличение на туристите и оттам до повече приходи за държавата – от увеличаване на броя на туристите, повече приходи и данъци, категорични са от АТИБ.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com