снимка: pixabay.com

Тридневен траур в Македония

Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур заради автобусната катастрофа в България, при която загинаха 45 души.

Междувременно стана ясно, че до дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са готови, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала „Струма“, каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов пред медиите. Той допълни, че заедно с македонските си колеги са уточнили начина, по който ще се работи за разследването на инцидента.

България очаква Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на загиналите в пожара на магистрала „Струма“, за да завърши работата по ДНК експертизите, посочи Сарафов. Той добави, че с всеки изминал час се изяснява картината, вървят разпити на спасените. По думите му само двама от настанените в болница са адекватни, останалите са в шок и в реанимация. На място вървят разпити и на свидетели на инцидента. Няма данни в автобуса да е имало допълнително превозвано гориво. Все още не е ясно взривът, за който говорят свидетели от какво е предизвикан, посочи той.
   

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com