снимка: Министерство на здравеопазването

Tестовете на малките ученици да се правят у дома, настояват синдикалисти

Министърът на здравеопазването незабавно да промени своята заповед, относно мястото на правене на тестовете от учениците в начален етап, като се даде възможност щадящите тестове да се извършват от родителите в домашни условия. За това настояват от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Участието в процесите на тестване на учениците в начален етап да се извършва само и единствено на доброволен принцип, при декларирано съгласие на педагогическите и непедагогически специалисти в образователните институции, се посочва в позицията на синдиката.

87 % от учителите не са готови да правят тестове на учениците в начален етап. Като тестващи те се превръщат на служители работещи на първа линия. Освен това учители и директори не могат да носят отговорност за медицински манипулации, диаметрално различни от длъжностната им характеристика.

Приложен е образователен локдаун, който доведе до геноцид към българските деца, отбелязват още от Синдикат „Образование“. При липса на реакция от министерство на здравеопазването, те се заканиха да поискат оставката на здравния министър.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com