снимка: Планинска спасителна служба
снимка: Планинска спасителна служба

Свалиха тялото на загиналия в планината варненски диджей

Спасителите са стигнали до тялото на загиналия в Стара планина варненец Тодор Желязков вчера, а акцията е проведена с помощта на снежна машина при изключително тежки метеорологични условия. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Тодор Желязков, популярен като Dj Emotion загина в района на връх Жълтец в Стара планина в първия ден на новата година.  

Популярeн варненски диджей е загиналият в Стара планина

Той и оше един турист се движат от заслон „Ботев“ към хижа „Добрила“. Единият се подхлъзва в района на връх „Жълтец“ и пада по склона в южна посока около 300 м. Преминаващ по същото трасе турист, оборудван с котки, слиза до пострадалия и установява смъртта му. Двамата се отправят към заслон „Ботев” от където към 16.00 ч. подават сигнал до ПСС. Планинска спасителна служба

Поради късния час и влошаващата се метеорологична обстановка е взето решение тялото да бъде прибрано на следващия ден. С неоценимото съдействие на Виваком, които предоставят снежна машина и водач, рано на следващата сутрин, 3 януари, към мястото на инцидента се отправят 12 души от отрядите на ПСС в Калофер, Карлово и Сопот. За съжаление ураганният вятър и влошената видимост осуетяват акцията още в района на вр. Ботев.

На 4 януари, отново при изключително тежки условия, снежната машина на Виваком изкарва на връх „Жълтец” 8 спасители от Калофер, Карлово и Пловдив. Тялото на загиналия е транспортирано и предадено на съдебна медицина в 14:30 часа.ПСС

Варненецът посрещнал Нова година в планината. На 1 януари е пуснал и видео от връх Ботев. „Първият залез. Съжалявам за звука, ама вятърът не прощава. За много години“, е написал Желязков.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com