булевард Васил Левски във Варна
снимка: Морско око

Строителните предприятия във Варненско с приходи от над милиард лева

По окончателни данни през 2019 г. приходите от дейността на строителните предприятия в област Варна са над 1.4 млрд. лв. и намаляват с 2.4 % спрямо 2018 година. Това обявиха от Териториално статистическо бюро – Североизток.

Приходите от ново строителство и подобрения са в размер на близо 1.3 млрд. лв., като при жилищните сгради е отчетено увеличение с 4.7 на сто спрямо предходната година.

Приходите от дейността на строителните предприятия за поддържане и текущ ремонт на жилищни и нежилищни сгради са близо 114 млн. лв. и се увеличават със 7 на сто спрямо 2018 година. Относителният дял на приходите за поддържане и текущ ремонт на нежилищните сгради е почти 65 %, а на жилищни сгради – 35 %.

През 2019 г. приходите от сградно строителство в област Варна са близо 776 млн. лв., като намаляват с 2.6 % спрямо предходната година. Относителният дял на приходите от строителство на жилищни сгради е 52 на сто, а от строителство на нежилищни сгради – близо 48 % от общите приходи от сградно строителство.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com