Паметник на загиналия моторист във Варна
снимка: Станислав Славов, Фейсбук

Стомана върху гранит – ето го паметникът на загиналия моторист

Започна физическата изработка на паметника в памет на загиналите мотоциклетисти във Варна.

Двуметровата скулптурна композиция ще е от стомана с антикорозионно покритие в два цвята – графит и сребро върху преместваем бетонен фундамент, облечен с гранит. Автор на проекта е арх. Стефан Коев от мотоклуб “Brothers in the wind”. Паметник на загиналия моторист във Варна

Идеята е паметникът да се извиси на панорамната площадка в „Галата”. Двуметровият монумент ще бъде осветен в червено, когато има инцидент с мотоциклет.

Варненски мотористи издигат паметник на загиналите си събратя

В основата на монумента ще има паметна  плоча с надпис: „Животът не е в това да се криеш, докато отмине бурята. Смисълът е да минеш през нея!“. Негов автор е Красимир Симеонов от мотоклуб “Stormbringers”, който е и вдъхновител на идеята.

7710 лева за паметника бяха дарени преди дни на събрание на Североизточно мото общество. Тъй като мотоциклетисти от цялата страна са заявили желание да подкрепят финансово инициативата, до броени дни ще бъде открита и банкова сметка.Паметник на загиналия моторист във Варна

Като основна причина за изграждането на монумента се посочва нарастването на броя на мотоциклетите, които през последните години стават все по-популярни. А това води до нарастване на броя на инцидентите с мотористи.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com