Площад "България" във Варна
снимка: varna.news

Срив на приходите от туризъм във Варненско и през октомври

Приходите от нощувки през октомври в област Варна достигат 2.5 млн. лв., или с близо 57 % по-малко в сравнение с октомври миналата година. Регистриран е срив на приходите както от чужди граждани, така и от български граждани, съответно с 66 и 42 на сто, отчетоха от Териториално статистическо бюро – Североизток.

През октомври, по време на продължаващата епидемична обстановка, в област Варна са функционирали 148 места за настаняване с над 10 легла. Общата заетост на леглата там е била 14 на сто, като тя е най-висока в хотелите с 4 и 5 звезди – 17.7 %.

Броят на пренощувалите лица за месеца е 22 500. От тях 67 % са българи, като по-голяма част от тях са нощували в хотелите с 4 и 5 звезди и са реализирали средно по 1.9 нощувки.

Пренощувалите чужденци са 7 300., като най-висок e делът на гостите от Израел – 26.4 %, след тях се нареждат тези от Румъния – 19 %, от Германия – 16.6 % и от Турция – 7.1 %. Хотелите с 4 и 5 звезди са предпочитани от 76 % от чуждите граждани, като средният брой реализирани нощувки в тях е 3.3.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com