Социолози: Не очакваме разместване

Не се очакват значителни размествания в подкрепата за различните политически субекти, посочват от „Сова Харис“ на базата на данни от представително за пълнолетното население на страната проучване.

Голямото мнозинство – 65 процента, декларират, че ще гласуват за същата партия/коалиция. Решили да променят избора си са 5,5 на сто.

Това означава, че около 300 000 души са променили мнението си и ако гласуват, ще направят различен избор. Данните от изследването показват, че засега не можем да очакваме значителни размествания в подкрепата за различните политически субекти.

Според данните има забележима ерозия на предпочитанията към бившата управляваща партия ГЕРБ и известно увеличение за „Има такъв народ“, БСП, ДПС и ДБ. Стабилно от гледна точка на преодоляване на бариерата стои „Изправи се! Мутри вън!“.

В следващия парламент би трябвало да присъства и нов субект – Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ.

Ако днес се проведат парламентарни избори, 22.4 на сто биха гласували за ГЕРБ-СДС /сред гласувалите за конкретна формация/, 21.7 на сто – за „Има такъв народ“, а 18.7 процента – за БСП за България. ДПС биха получили 11.4 на сто, „Демократична България“ -11.1 на сто, „Изправи се!Мутри вън!“ – 5.4 процента, а „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ – 4.9 на сто, според изследването. За друга партия или коалиция биха гласували 4.4 на сто.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com