Проф. Емил Ковачев; снимка: АГ болница

Шефът на АГ болница избран за най-добър гинеколог в България

Управител на АГ болницата във Варна е носител тази година на наградата „Най-добър акушер-гинеколог на България“. Наградата на проф. Емил Ковачев бе връчена тържествено от кмета на Община Велинград, където традиционно се провежда церемонията по награждаване.

Носителят на високото отличие се определя ежегодно от Българското дружество по акушерство и гинекология към Българския лекарски съюз.

Проф. Ковачев завършва медицина през 1998 г. в Медицинския университет във Варна, а през 2003 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология. До началото на 2016 г. работи активно в АГ болницата в морския град, а от февруари 2016 г. е управител.

Член е на Управителния съвет на Българското дружество по акушерство и гинекология, членува в Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG), Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, Европейската асоциация по репродуктивно здраве (ESHRE).

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com