снимка: varna.news

Сезонът пак е под въпрос

Ако ковид вълната затихне рано и хотелите по морето успеят да отворят за Великден, ще има добър летен туристически сезон. Такава прогноза направи председателят на комисията по туризъм Илин Димитров.

Според него новият туристически сезон ще бъде с около 10 – 15% по-добър от миналогодишния, но все пак ще остане с 10 – 15% по-слаб от 2019 г…

Според Димитров е нормално при поскъпването на суровините да се повишат и цените на туристическите пакети. Ръстът на енергоносителите от последните месеци най-вероятно ще наложи допълнителна актуализация на офертите на хотелиерите, предупреди той.

Според председателя на комисията по туризъм, единственият шанс да бъде спасен секторът у нас е да се намерят варианти за удължаване на летния сезон и през пролетните и есенните месеци. Това може да стане чрез развитието на специализирани видове туризъм като СПА, конгресен туризъм, винени и приключенски турове.

Част от хотелиерите вече са се ориентирали в тази посока като единствен начин да оцелеят по време на ковид кризата. Това ще донесе позитиви след приключването на пандемията, смята той.

Според Илин Димитров е необходимо да се активизира рекламата на България като туристическа дестинация и да се наблегне на обучението на персонала в хотелите.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com