снимка: varna.news

Сделката с варненските акции в Пловдивския панаир стигна до прокуратурата

Варненска окръжна прокуратура разпореди две проверки във връзка с апортната сделка на Община Варна за прехвърляне на притежавани акции от „Международен панаир Пловдив“ АД на частно дружество с общинско участие.

В началото на декември местният парламент даде съгласие за сделката с 29% от Пловдивския панаир в дружеството „Пълдин туринвест” на бизнесмена Георги Гергов.

Едната проверка има за цел да се установи спазена ли е нормативната уредба при вземане на решението за реализирането на сделката и спазени ли са нормативните изисквания за разрешаването й.

Втората проверка трябва да установи  има ли  извършени нарушения от страна на длъжностни лица, които представляват престъпление, както и това кой ги е извършил. При констатиране на данни за извършено престъпление от общ характер ще бъдат предприети действия по разследване, установяване на виновните и ангажирането им към наказателна отговорност.

В случай, че бъдат констатирани нарушения, решението за апортната сделка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com