снимка: БХРА

Създават Кризисен щаб за оцеляване на туризма

Да се създаде Кризисен щаб с консултативна и координираща роля между Алианса на туристическата индустрия в България и подкрепилите идеята от Конфедерацията на български туристически бизнес като общи съвместни действия на бранша. Това е решено на Общо събрание на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Одобрени бяха 5 кризисни точки, които Щабът трябва да реши. Една от тях е да не се ограничава работата и да се затварят търговски обекти безпринципно и със заповеди от днес за утре. Да има пълна равнопоставеност на туристическия и другите бизнеси в страната. При епидемиологична обстановка, която налага пълно или частично затваряне в регионален или национален мащаб, да се осигурят финансови обезпечения за фирмите и техните служители, предварително уточнени с бизнеса. Извършването на търговска дейност да не се обвързва с задължителна ваксинация, освен ако тя не се въведе с нормативен акт.

Държавата да предвиди и обезщетения заради рекордно скъпата цена на тока за бизнеса. Да се приеме оставането на ДДС за заведенията за обществено хранене в размер на 9 на сто безсрочно.Да се вземе спешно решение за гратисен период на обслужване на главницата по старите кредити за срок от 2 до 5 години, са останалите цели пред новосъздадения Кризисен щаб.

Очаква се включване в структурата на Конфедерацията на българския туристически бизнес.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com