plaj

Създават единна резервационна туристическа платформа

Конфедерацията на българския туристически бизнес ще създаде Алианс на туристическия бизнес /АТБ/ и кооперации, съобщават от организацията. Той ще представлява единна резервационна туристическа платформа тип „интернет магазин“, обединяваща на едно място: средства за подслон и места за настаняване, туроператори и директни клиенти.

Системата ще бъде безплатна за туристи, хотелиери и туроператори, без допълнителни такси и комисионни. Тя ще предлага още комплексна и уникална услуга за всеки свой потребител – b2b и b2с. В потребителската й част ще има и атрактивни цени за категоризирани хотели, отговарящи на хигиенни и други стандарти с възможност за резервация по наличности.

Идеята за създаване на Алианс за туристическия бизнес е била представена на онлайн среща с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.  На нея са били обсъдени необходимостта от прилагането на краткосрочни и дългосрочни социални и икономически мерки в подкрепа на туристическия сектор.  

Конфедерацията на българския туристически бизнес посочва още, че с писмо до министъра са били представени 15 предложения за укрепване на сектора. Сред акценти, посочени от председателя на КБТБ доц. Румен Драганов, са мерките, които правителството предприема за запазването на работните места в туристическия бранш, удължаването на срока на мораториума върху заплащането на главници и лихви върху заеми към търговски банки за предприятия в хотелския и ресторантьорския бизнес – до 31 декември 2021 г., разсрочване на задълженията към бюджета, които са натрупани след 13 март 2020 г., Също така финансова компенсация за обекти, затворени със заповед или друг акт на държавен или общински орган, в размер на от 20 на сто до 60 на сто от оборота от същия месец на предходната.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com