избори

Само два процента между Бойко и Слави

Националното представително проучване на обществено-политическите нагласи на Алфа Рисърч дава 20.3% на ГЕРБ-СДС на вота на 11 юли и 18.2% на „Има такъв народ“.

След обявяването на санкциите на САЩ срещу Пеевски и Божков, вотът за ГЕРБ намалява с 2%.

ГЕРБ губят позиции, освен в София, вече и в областните градове. Близо 20% от избирателите на ИТН са взели решение да гласуват за тази партия в последните дни преди вота.

На старта на кампанията БСП е трета с подкрепа от 14.4 „Демократична България“ затвърждава и подобрява позициите си, достигайки до 11.9% от решилите да гласуват. След санкциите на САЩ и заявената от тях подкрепа за решителни антикорупционни политики, тя консолидира допълнителна подкрепа.

В началото на кампанията ДПС остава пета политическа сила с 9.9% подкрепа. „Изправи се! Мутри вън!“ събира 5.3% подкрепа.

Националистическите, както и радикалните антисистемни партии, остават към момента под 4%-та бариера. Обединението на ВМРО, НФСБ и Воля събира 3.4%. Възраждане – 2.8%, Левият съюз на Жан Виденов – 1.8%, Българско лято на В.Божков – 1.1%.

Очакванията на мнозинството от българите са следващия парламент да излъчи правителство. 53,2% от анкетираните заявяват твърдата си убеденост, че ще гласуват на предсрочните избори. Това представлява ръст от около процент и половина спрямо проучването преди старта на кампанията за редовните избори на 4-ти април.

Допълнителен елемент на несигурност внася делът на нерешилите. Засилената политическа конфронтация консолидира протестния и радикален вот, но дистанцира част от по-умерените избиратели. Между 13 и 15 на сто от желаещите да гласуват, все още не са взели окончателно решение за кого.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com