кола гуми
снимка: pixabay.com

Съдят дрогиран шофьор за причинена смърт на пътя

21-годишен варненец е предаден на съд за причиняване на смърт в пътен инцидент след употреба на наркотици, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Трагичният инцидент е станал в следобеда на 22 май 2020 г. Автомобилът, който 19-годишният тогава обвиняем  управлявал, се движел от Варна за „Златни пясъци”. Младежът карал със скорост около 80 км/ч, при допустима в участъка 60 км/ч.

От отбивката за резиденция „Евксиноград“ потеглил автомобилът на пострадалия. При опита да направи обратен завой в посока Варна станал сблъсъкът с колата на обвиняемия.

Пострадалият се завъртял, навлязъл в тревните площи и се ударил в дърво. Останал заклещен вътре като се наложило рязане на ламарините, за да бъде изваден и откаран в болница. Починал въпреки своевременните хирургични интервенции. Установено било, че при удара е получил тежки травми в областта на гърдите, корема и таза.

При извършените тестове още на място станало ясно, че младият мъж е шофирал след употреба на марихуана. Това се потвърдило и от назначената съдебно- медицинска експертиза.

Предстои насрочване на делото срещу 21-годишния. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 3 до 15 години затвор, а в особено тежки случаи – от 5 до 20 години.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com