съд
снимка: pixabay.com

Съдят 63-годишна водачка за смъртта на две пешеходки

Варненска окръжна прокуратура предаде на съд 63-годишна жена, блъснала и убила две пешеходки. Инцидентът е станал на 23 юни 2019 г., малко след 21:50 часа до кръстовището на бул. „Осми Приморски полк“ и ул.”Братя Миладинови”.

Правоспособната водачка Л.С. шофирала лека кола „Ауди” по бул. „Осми Приморски полк“ в посока от Катедралата към Червения площад. След като преминала на зелен сигнал през кръстовището на общината, обвиняемата не проследила внимателно пътните знаци и пропуснала факта, че приближава сигнализирана пешеходна пътека.       

В същия момент две възрастни пешеходки пресичали пътното платно и били ударени от автомобила на обвиняемата. Л.С. била уморена от дългото си пътуване от София за Варна и не проявила достатъчно внимание към пътната обстановка. Не успяла да възприеме пресичащите жени и да спре преди да причини пътния инцидент.

Пострадалите били откарани в Спешния център на болница „Св. Анна“, където починали.

Анализите показали, че Л.С. не била употребила алкохол или други упойващи вещества преди катастрофата. А скоростта й на движение не надвишавала максимално допустимата.

Предстои делото срещу 63-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com