izbori
снимка: BGNES

Румен Радев започва консултации за изборите

От днес президентът Румен Радев започва консултации провеждането на парламентарните избори. По закон те трябва да са в края на март.

Първи с държавния глава ще се срещнат лекари, с които той ще обсъди необходимите мерки за провеждането на вота в условията на пандемия. Румен Радев е поканил министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов-ръководител на Националния ваксинационен щаб. След тях на „Дондуков“2 ще бъдат вирусологът проф. д-р Радка Аргирова, председателят на Българското дружество по медицинска вирусология, проф. д-р Андрей Чорбанов от Института по микробиология на БАН и пулмологът д-р Александър Симидчиев, началник на отделение в Медицинския институт на МВР.

Преди около месец Радев анонсира, че би насрочил парламентарния вот на 28 март, непосредствено след изтичането на мандата на настоящото Народното събрание. Но след това стана ясно, че заради пандемията, датата може да бъде отложена

По закон датата на изборите се насрочва с указ 60 дни преди провеждането им. Според Конституцията вотът не може да се проведе по-късно от два месеца след края на мандата на Народното събрание.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com