Румен Радев
Снимка: Фейсбук

Румен Радев в конфликт с Мустафа Карадайъ

Oстри реплики белязаха срещата между президента Румен Радев и лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, която е част от консултациите на държавния глава с представителите на ПГ на Движението. Повод за ситуацията стана гражданството на икономическия министър Кирил Петков като се стигна дотам президентът Радев да попита Мустафа Карадайъ коя е неговата Родина.

Радев посочи, че споделя загрижеността на ДПС за предстоящите кризи и необходимостта от държавническо отношение за тяхното решение, но допълни, че думите на Мустафа Карадайъ са щели да звучат още по-убедително, ако е бил останал на заседанието на КСНС и изслушал докладите на министрите, дискусиите и очертаните направления за тяхното решаване.

Карадайъ обаче отовори, че сред аргументите му за напускането на КСНС е включването на теми, който не са в дневния ред на заседанието и не могат да бъдат допускани за разглеждане, каквато е била темата за актуализация на бюджета.

„Що се отнася до министър Кирил Петков не мисля , че  е много удачно точно Вие да повдигате тази тема, защото въпросът за гражданството и да си гражданин на Република България според мен означава  не само да имаш паспорт, а да носиш България в сърцето си, в цялото си сърце“, каза президентът.

Моята Родина е България и мисля, че за всички тези 51 години, които  имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и прапрародината ми, защото на база исторически факти, тя се оказва може да е обща прапрародината ни, отговори лидерът на ДПС.

Прочетете също

Отново трагедия на пътя, млад шофьор загина

Отново трагедия на пътя. Млад шофьор на 21 години от Чирпан е починал на място …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com