президент
Снимка: Фейсбук профил на Румен Радев

Румен Радев не иска още едни избори за НС

Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в рамките на следващия парламент, каза в интервю за БНР президентът Румен Радев. 

По думите на президента има „заложени бомби под това правителство, които са на дистанционно управление“. Според не го правителството на Бойко Борисов отказа да внесе актуализация на бюджета, което върза ръцете на този кабинет. Той трябва да търси допълнителни възможности. Това допълнително го натоварва. Отишлото си правителство абдикира от една изключително важна задача за управлението на България – да депозира неговия План за възстановяване и устойчивост в ЕК. По този начин отново постави служебния кабинет в една изключително трудна ситуация, каза Радев.

Страхът все още не е отхлабил своя обръч и трудно хора се решават да заемат позиция за отговорността за бъдещето на България точно сега. Тя е натоварена с много отговорност. Все още отишлата си съвсем скоро власт разполага с всички механизми – финансови и властови, но въпреки това има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност, каза Румен Радев и посочи, че този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира в момента България.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com