Ресторантите и моловете остават затворени до 31 януари

Ресторантите и моловете остават затворени до 31 януари, както и Нощните заведения, игралните зали, казината. Това съобщиха на брифинг представители на НОЩ и министри от кабинета.

От 4 януари учениците от 1 до 4 клас се връщат на училище. Учениците от 5 до 12 клас поне още седмица ще учат в електронна среда.

Театри, музеи, галерии, кина при 30% капацитет на заетост на местата в тях ще отворят от 1 януари. Забраняват се конференции и конгреси до 31 януари

Здравният министър Костадин Ангелов допълни още, че ресторантите към хотелите ще могат да работят от 22 декември. Те ще трябва да изготвят график, който да гарантира 50% заетост на местата, клиентите да се хранят на смени, както и да има отстояние между хората.

Ангелов призова гражданите да изпращат сигнали за неспазване на мерките и посочи, че мобилни групи на МВР и РЗИ ще реагират ведната, като местата, където не се спазват противоепидемичните мерки, ще бъдат затваряни.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че от понеделник бизнесът ще може да кандидатства за подкрепа по мерките, разработени с НАП. След нова година пък ще започне помощта към предприятията с оборот над 500 хил. лв.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com