снимка: varna.news

Решено: Освободиха варненските ресторантьори от тротоарно право

Собствениците на търговски обекти и заведения във Варна ще бъдат освободени от плащане на такса „тротоарно право“ в периода от 1 януари до 31 март тази година, реши с пълно единодушие Общинският съвет.

На всички, които са заплатили таксата за периода януари-март, сумата ще им бъде приспадната от следващите плащания, бе съобщено на днешното заседание.

Община Варна ще продължи да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна, решиха още съветниците. Седем участъка от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, но общинската администрация ще превежда ежегодно средства на държавната агенция. Поддръжката на платната за движение на седемте варненски участъка ще струва 337 830 лв. за една календарна година.

След дълга дискусия съветниците гласуваха близо 410 000 лв. от общинския бюджет да бъдат отпуснати за катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на ефектното осветление на фасадата и подобряване на осветеността на кръста и позлатени кули.

В дневния ред фигурираше и искане за отпускане на целева субсидия в размер на 63 600 лв. за новопостроената варненска църква „Св. Прокопий Варненски“, но то не получи одобрението на общинските съветници.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com