Варна туризъм
снимка: varna.news

Рекламираха Варна пред руски туроператори

Готовността на Варна и курортите по Северното Черноморие да посрещнат туристи през новата година бе акцент на онлайн среща с представители на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР).

Събитието, организирано от Посолството на Република България в Руската федерация и АТОР, премина под надслов “Как Българското Черноморие се готви да посрещне руски туристи през 2021 година“. Водещ на събитието бе Катя Жекова, първи секретар и аташе по туризъм към посолството, а приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних.

По време на срещата представители от дирекция “Туризъм” при Община Варна поставиха акцент върху осигуряването на безопасни условия за почивка в туристическите комплекси, възможностите за отдих и развлечения в региона. Представени бяха рекламни клипове на “Златни пясъци”, “Св. Св. Константин и Елена”, “Албена”.

Подчертано бе, че Варна се развива и като дестинация за 4 сезона – чрез надграждане на богатия културен календар, в който са включени много престижни фестивали, с привличане на престижни спортни състезания, на международни научни форуми и конференции.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …