kuhnia

Раздават топъл обяд на медици във Варна

Всеки ден, над 100 медици, работещи на първа линия от ковид отделенията във Варна, получават топъл обяд. Организатор на благородната инициатива е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Станислав Стоянов е собственик на хотел и член на Съюза на хотелиерите „Златни пясъци“ и един отосновните двигатели на кампанията. Смята, че това е един чудесен начин да се изкаже благодарност към усилията на медиците на първа линия.

„Солидарни сме. Сега трябва да покажем човечност. Голяма част от хотелите, които се включиха, които са около 40, миналия сезон не работиха, което показва човечността“, казва той.

Приготвената храна се пакетира, след което се транспортира до 7 варненски болници с автомобили на общинското предприятие „Училищно и столово хранене“.

„На ден се хранят около 100 човека за Варна и региона. Нашият призив е, колкото се може по-дълго да продължи тази програма, с цел да можем да бъдем полезни на тези хора до последния момент“, казва още Станислав Стоянов.

Той и съмишлениците му имат желание е програмата „Дари топъл обяд“ да продължи поне до края на март.

Желаещите, могат да подкрепят инициативата „Дари топъл обяд“ на имейл office@hoteliersunion.org и телефон 0884 974 803. Програмата вече работи успешно в над 10 града в цялата страна и обхваща близо 600 медицински лица.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com