снимка: varna.news

Ръст на туристическите нощувки във Варна

Над 900 хиляди души са пренощували във Варна от началото на годината до края на септември, като близо 649 хиляди са чужденци, сочат данните от Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Броят им е със 100 000 повече в сравнение с миналата година, но все още не са достигнати нивата от преди ковид кризата. Това обяви Соня Георгиева, шеф на дирекция „Туризъм“ към Община Варна, на туристически форум край Варна.

Регистрираните места за настаняване са 39 749. Реализираните нощувки от началото на годината до края на юли са над 4,6 млн., посочи  Георгиева.

Конференция на тема „Ваканционният туризъм – основа за развитие на туризма в България, перспективи и възможности“ се проведе днес в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“ край Варна. Форумът, по повод Световния ден на туризма – 27 септември, се организира от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация  със съдействието на Община Варна. В него участваха представители на туристическия сектор, на летище Варна и неправителствени организации.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com