президент
Снимка: Фейсбук профил на Румен Радев

Радев призова Карадайъ да преосмисли какво е „Родина“

Държавняит глава Румен Радев призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да преосмили понятието „Родина“. Коментарът на президента пред медиите е по повод цитирано изказване от турска медия на Карадйъ при разговор с председателя на Великото национално събрание на Турция.

ДПС бяха на посещение в южната ни съседка преди дни, а Карадайъ казал „Тази земя е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Турция е нашата родина. Останахме там след Османската империя. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи“.

Радев е казал още, че Карадайъ трябва да си припомни клетвата, която е положил пред НС да спазва българската Конституция.

„Ние имаме една от най-демократичните конституции, която гарантира равни права на всички български граждани и не ги разделя по етнос. Това следва да направят и всички политически партии. Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник. Но тези отношения трябва да  се развиват върху равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела”, казал Радев.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com