Ръчен хляб за медиците в ковид отделението в онкоболницата
снимка: Фейсбук, Анатоли Колев

Ръчен хляб за медиците в ковид отделението на варненска болница

Прясно изпечен ръчен хляб с квас ще получават всеки ден от днес до Коледа всички лекари, които работят в ковид отделението на онкоболницата в кв.”Аспарухово”. Идеята е на шеф Анатоли Колев, собственик на хлебарница и вицепрезидент на Българска асоциация на пицарите.

„Това е моят начин да изразя уважението и респекта си към специалистите, които въпреки всичко продължават да се грижат за болните в тази тежка ситуация, в която се намираме“, сподели шеф Колев. И допълни, че всички знаем при какви условия работят в момента медиците в цялата страна. Пресният, ръчно правен хляб с квас, е здравословен и полезен продукт, който все повече хора търсят.

Идеята на шеф Колев е естествено продължение на благотворителните му инициативи, които тази година не се случиха заради карантините. Две поредни години специалистът по пица и хляб с квас организира единствената по рода си благотворителна кампания „Най-масовото правене на пица на открито“ във Варна, където деца и възрастни правят с помощта на майстори пицари от цялата страна истинска италианска пица.

Средствата от кампаниите отиват за различни социални каузи. От първото събитие бяха закупени и дарени продукти за доброволческата социална кухня, която осигурява безплатен обяд на над 200 бедни хора във Варна. Второто събитие през миналата година събра 2500 лв., с които бяха закупени ударни музикални инструменти за Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ в кв. „Аспарухово“.

Благотворителните инициативи ще продължат веднага, когато ситуацията го позволи, категоричен е шеф Колев.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com