съдебна палата Варна
снимка: varna.news

Пуснаха под домашен арест обвинен в убийство

Варненският апелативен съд замени задържането под стража на обвинен в убийство с домашен арест. Изменението на мярката за неотклонение се налага по социални причини.

Красимир П. е обвинен за убийството на свой познат в село Попович на 22 март. Според обвинителния акт, престъплението е извършено с особена жестокост.

Защитата оспори тази правна квалификация, като обясни, че Красимир е бил нападнат от пострадалия, действал е при самозащита и е нанесъл само два удара. За разлика от обвиняемия, починалият мъж бил известен с агресията си.

От съдебно-медицинската експертиза по делото става ясно, че убийството е извършено с изключителна жестокост, с нанесени вероятно десетки удари. Още повече, че задържаният и жертвата били в приятелски отношения. Именно предвид проявената жестокост, не е отпаднала опасността обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие.

Съдът обаче се съобрази с данните за семейното и социално положение на обвиняемия, включително изложените в днешното съдебно заседание – че като единствен родител той се грижи за трите си малолетни деца, след развода с майка им.,

Домашният арест на Красимир П. ще бъде контролиран със средство за електронно наблюдение.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com