снимка: Окръжна прокуратура-Варна

Пуснаха от ареста единия от двамата руснаци, задържани във Варна

Единият от руските граждани, обвинени за измами, компютърни престъпления и пране на пари, остава в ареста. Вторият излиза на свобода срещу 25 хиляди лева  парична гаранция, реши Варненският апелативен съд.

Александър К. и Аркадий М. са привлечени към наказателна отговорност за изготвяне на фалшиви документи за самоличност, компютърни престъпления и пране на пари. Аркадий М. трябва да отговаря и по обвинение в държане на 1,36 грама кокаин.

В рамките на разследването са били иззети множество мобилни телефони, преносими компютри, пластики и оборудване, използвани за изготвяне на неистински документи за самоличност и др.

По отношение на Александър Апелативният съд прие, че има достатъчно данни за съпричастността му към извършените деяния. Опасността той да се укрие или извърши престъпление се извежда от това, че става въпрос за разнородна престъпна дейност, обхващаща продължителен период от време.

Относно втория обвиняем – Аркадий М. съдът прие, че макар и трудно, все пак може да се извлече обосновано подозрение за съпричастността му към престъпната дейност. Апелативният съд обаче се разграничи от заключенията на Окръжния съд за наличието на опасност от укриване и извършване на престъпление. Той има добри характеристични данни като човек с успешен бизнес. Баща е на 2 деца, на които дължи издръжка, предвид факта, че съпругата му не работи.

Определенията на Апелативен съд – Варна не подлежат на обжалване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com