MS

Пускат плановите операции; всеки ще има здравно досие

След понижаване на броя заразени от COVID-19 отново започват плановите операции. България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност.

Варна е сред най-високи заболявания

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19  трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация. Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Обмисля се всеки да има здравно досие, а ваксинираните да получават срертификат с QR код, каза на брифинг здравният министър. Той допълни, че следващата седмица ще е ясно дали и как ще се разхлабват мерки от 1 февруари.

Здравният министър посочи, че се отчита добра тенденция относно ефекта на противоепидемичните мерки. Като заетостта на леглата в лечебните заведения е 32%, а на интензивните легла 44%.

Ангелов обясни, че се работи с „Информационно обслужване” по създаването на мобилен сертификат, който да се издава на ваксинираните, така че всеки да го има в телефона си и да може да го представя, когато е необходимо.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com