тръбопровод Варненско езеро
снимка: live.varna.bg, архив

Проверяват укриванo ли е замърсяване на Варненското езеро

Екоминистърът Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е укриване на информация относно замърсяване на околната среда във връзка с авария на тръбопровод във Варненското езеро.

Констатираха теч от тръбата във Варненското езеро

Проверката трябва да установи и кои са длъжностните лица от ВиК Варна, които в продължение на 10 дни не са информирали контролните органи  за констатирани аномални показания в приборите отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на Канално-помпена станция „Аспарухово“ на 15 януари.

Министър Димитров нареди контролните органи до края на седмицата да му докладват за констатациите от проверката, включително за степента на замърсяването и анализа на резултатите от водните проби, взети от РИОСВ и БДЧР на 25 януари, веднага след получаването на уведомление от община Варна за аварията.

10 дни от нас се крие, че е спукана отново тръбата във Варненското езеро. Това е екологична катастрофа, заяви пред БНТ министър Димитров, като обвини за това директора на ВиК-Варна.

Вчера бе оповестена информацията, че тръбопроводът във Варненското езеро отново изпуска отпадъчни води заради дефектирал участък. Тръбата е огънта и спукана, а от фирмата-ипълнител изтъкват, че причината за аварията е неравният терен, на който е положена временно, докато текат ремонтните дейности. 

В петък, 29 юли, ще стане ясно какво е качеството на водата на Южния плаж и на плажа в „Аспарухово“, информират от РЗИ-Варна. 

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com