Прокурори и следователи дариха апарат за плазмафреза

Прокурори и следователи дариха апарат за плазмафереза във Варна (СНИМКИ)

Апарат за плазмафереза за лечение на тежки случаи на инфектирани с коронавирус и необходимите консумативи за неговото функциониране бяха дарени на УМБАЛ „Света Марина“  във Варна. Средствата за закупуването му бяха събрани от прокурори, следователи и съдебни служители, които подкрепиха благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите в България.

Прокурори даряват апарат за плазмафереза на Варна

Дареното автоматизирано устройство осигурява лесно и бързо събиране на висококачествена плазма, която е почти напълно пречистена от кръвни клетки. Качеството и високото ниво на пречистване на плазмата се дължи на уникалната технология на работа на апарата – въртяща се мембрана в комбинация с филтрация. С една процедура от един донор могат да се съберат до 3 терапевтични дози плазма.

Това е третото дарение на апарати за плазмафереза  в рамките на благотворителната кампания на двете професионални структури. Прокурори и следователи дариха апарат за плазмафреза

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров изказа благодарност към лекарите и медицинския персонал на болница „Света Марина“ за техния самоотвержен труд и грижи през изминалите месеци на пандемията. Ръководството на лечебното заведение прие дарението като мотив да посрещнат предизвикателствата и да продължат оказването на висококачествена медицинска помощ и лечение.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com